Töltött gomba
Hozzávalók:
- 8-10 db gomba
- citrom
- olaj
- hagyma
- 2 db zsemle
- tej
- tejföl
- petrezselyemzöld
- só, bors
- zsemlemorzsa
- vaj
- sajt
- 1 tojás
A gombákat megtisztítjuk, a szárát levesszük. A gombafejeket kb 5 percig citromos vízben előfőzzük és utána lecsepegtetjük.
A gombaszárakat apróra vágjuk és kevés vajon vagy egy két kanál olajon apróra vágott hagymával megpároljuk. Hozzákeverjük a 2 tejben áztatott zsemlét. Hozzáadjuk a tojást, 2-5 ek. tejfölt, apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. ha szükséges, zsemlemorzsával kicsit besűrítjük.
Beletöltjük a gombafejekbe a masszát, kivajazott tűzálló tálba tesszük a gombafejeket, mindegyik tetejéra pici vajat teszünk, meghintjük reszelt sajttal és közepes tűzön szép aranysárgára sütjük. Krumplipürével tálalhatjuk.